Zastava Bosne i Hercegovine

UREDBA O IZMENAMA I DOPUNAMA UREDBE O CARINSKIM POSTUPCIMA I CARINSKIM FORMALNOSTIMA: Najvažnija izmena odnosi se na polaganje zajedničkog obezbeđenja za carinske postupke, osim za tranzit


Uprava carina saopštila je da je Uredbom o izmenama i dopunama Uredbe o carinskim postupcima i carinskim formalnostima ("Sl. glasnik RS", br. 117/2023), koja se primenjuje od 1. januara 2024. godine, olakšano poslovanje privrednih subjekata i poboljšana poslovna klima u Srbiji.

Najvažnija izmena odnosi se na polaganje zajedničkog obezbeđenja za carinske postupke, osim za tranzit.

Novina je i da se kao vid zajedničkog obezbeđenja, odnosno garancije, mogu deponovati sredstva na račun Uprave carina namenjen za te svrhe, što predstavlja dodatnu povoljnost za poslovnu zajednicu, navodi se u saopštenju državne institucije.

Nove garancije više nisu vremenski ograničene, a rok važenja aktivnih garancija je produžen te se one mogu koristiti do isteka roka njihovog važenja, ali najkasnije do 31. marta 2024. godine.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.


Izvor: Vebsajt Biznis, 27.12.2023.
Naslov: Redakcija