Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

VIŠI SUD U BEOGRADU: Suspendovana odluka o obustavi rada beogradskih advokata


Viši sud u Beogradu doneo je privremenu meru kojom je do daljeg suspendovao odluku skupštine Advokatske komore Beograd o obustavi rada beogradskih advokata.

To znači da beogradski advokati praktično mogu da rade i postupaju u predmetima.

Privremena mera je doneta po tužbi advokata Vladimira Cvejića za poništenje odluke skupštine AKB i na nju ne postoji pravo žalbe, pa će važiti do pravosnažne odluke o ovoj tužbi.

Skupština AKB donela je odluku o obustavi rada 21. decembra.

Mesec dana ranije skupština Advokatske komore Srbije izglasala je da advokati iz cele Srbije ne stupe u štrajk.

Advokatska komora Beograda izglasala je obustavu rada i iznela zahteve koji se tiču izmena Zakona o parničnom postupku i dopune stava Vrhovnog kasacionog suda u vezi sa bankarskim sporovima.

Prema odluci AKB, beogradski advokati nisu učestvovali u postupcima pred sudovima i drugim organima na teritoriji cele Srbije.

To je prethodnih nedelju dana dovelo do masovnih odlaganja suđenja u svim beogradskim sudovima i pred drugim organima, ali i u drugim gradovima u postupcima u kojima su bili angažovani advokati iz Beograda.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Vebsajt 021, 31.12.2021.
Naslov: Redakcija