Zastava Bosne i Hercegovine

KOMISIJA ZA SPROVOĐENJE NACIONALNE STRATEGIJE REFORME PRAVOSUĐA: U narednih godina dana Komisijom će predsedavati direktor Pravosudne akademije


Predsedavajući Komisiji za sprovođenje Nacionalne strategije reforme pravosuđa za period 2013-2018. godine ("Sl. glasnik RS", br. 57/2013) u narednih godinu dana biće direktor Pravosudne akademije Nenad Vujić, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

U saopštenju se navodi da je to jednoglasno odlučeno na sednici te Komisije, na kojoj je za zamenika predsedavajućeg izabrana član Visokog saveta sudstva, sudija Branislava Goravica.

Vujić je rekao da to telo u narednoj godini očekuje veliki broj aktivnosti, naročito imajući u vidu da je 2018. završna godina sprovođenja aktuelne Nacionalne strategije reforme pravosuđa.

U sledećoj godini završavamo Strategiju, ali radimo i na novoj. To je godina u kojoj ćemo sumirati ostvarene rezultate, koji nisu mali. Očekuje nas veliki broj pitanja koja moramo da razrešimo i kroz strategiju i kroz izmene Ustava Republike Srbije ("Sl. glasnik RS", br. 98/2006) kako bismo u potpunosti ostvarili ciljeve u strategiji, ali i u Akcionom planu za Poglavlje 23, istakao je Vujić.

Predsedavajući Komisiji u 2017. godini bila je Republički tužilac i predsednik Državnog veća tužilaca Zagorka Dolovac, dok je Vujić bio zamenik predsedavajućeg.

Izvor: Vebsajt Vlade, 29.12.2017.
Naslov: Redakcija