Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODRŽANI RAZGOVORI SA PREDSTAVNICIMA UDRUŽENJA PREVOZNIKA: Postignut dogovor da se u budućem periodu usklade propisi i prakse kako bi se otklonili svi problemi sa kojima se suočavaju prevoznici


Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali sastao se danas sa predstavnicima poslovnog udruženja “Međunarodni transport” i udruženja “MDT sistem” sa kojima je razgovarao o tome na koji način se mogu rešiti pitanja koja se tiču njihovih delatnosti, a koja su prethodno izneli predstavnicima Ministarstva finansija.

Predstavnici udruženja su predstavili ministru glavna iskušenja sa kojima se susreću u svom poslu, a ministar je istakao da se uvek zalaže za konkretna rešenja, koja su u skladu sa zakonom, a koja mogu da doprinesu većoj efikasnosti u radu prevoznika.

Ministar Siniša Mali i predstavnici udruženja su postigli dogovor da se u budućem periodu usklade propisi i prakse kako bi se otklonili svi problemi, sa kojima se, kako tvrde, suočavaju prevoznici. To bi trebalo da doprinese većoj produktivnosti i efikasnosti u njihovom radu.

Sagovornici su se saglasili da će ubuduće sva pitanja rešavati razgovorom, a ne na ulici, kao što je to bio slučaj u prethodnom periodu.

Sastanku su prisustvovali i državna sekretarka Jelena Tanasković, državna sekretarka Danijela Vazura, šef kabineta ministra Luka Tomić, pomoćnica ministra za carinski sistem Snežana Karanović, direktorka Poreske uprave Dragana Marković i direktor Uprave carina Miloš Tomić.

Izvor: Vebsajt Ministarstva finansija, 2.12.2018.
Naslov: Redakcija