Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SRBIJA POTPISALA VIŠE BILATERALNIH SPORAZUMA SA KIPROM


U prisustvu predsednika Republike Srbije i predsednika Republike Kipar, nadležni članovi vlada dveju zemalja potpisali su danas u Nikoziji više bilateralnih sporazuma.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić i ministar spoljnih poslova Kipra, Nikos Hristodulidis potpisali su Memorandum o razumevanju između Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva spoljnih poslova Republike Kipar o saradnji i bilateralnim političkim konsultacijama.

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i ministar spoljnih poslova Kipra Hristodulidis potpisali su Memorandum o razumevanju između Ministarstva evropskih integracija Republike Srbije i Ministarstva spoljnih poslova Republike Kipar o saradnji u oblasti evropskih integracija.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević potpisao je sa ministrom obrazovanja i kulture Kipra Kostasom Hampiaurisom Memorandum o razumevanju između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Ministarstva obrazovanja i kulture Republike Kipar o saradnji u oblasti obrazovanja za period 2019-2022.

Takođe, Šarčević i Hampiauris potpisali su i Memorandum o razumevanju između Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Ministarstva obrazovanja i kulture Republike Kipar o saradnji u oblasti sporta.

Dačić i komesar za humanitarna pitanja, savetnik predsednika Kipra, Fotis Fotiu potpisali su Memorandum o razumevanju između Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Kancelarije komesara u Predsedništvu Republike Kipar o saradnji u oblasti dijaspore.

Bilateralni sporazumi su potpisani nakon druge zajedničke sednice vlada dveju zemalja, koja je održana danas, pet godina nakon što je prva organizovana u Srbiji.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 2.12.2018.
Naslov: Redakcija