Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

OCENA ZAKONITOSTI I USTAVNOSTI: UDRUżENJE SINDIKATA PENZIONISANIH VOJNIH LICA SRBIJE PODNELO INICIJATIVU USTAVNOM SUDU ZA OCENU USTAVNOSTI ZAKLJUčKA VLADE RS O VANREDNOM USKLAđIVANJU VOJNIH PENZIJA


Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije podnelo je Ustavnom sudu Inicijativu za ocenu ustavnosti zaključka Vlade Republike Srbije, jer smatra da je njime na nezakonit način regulisano vanredno usklađivanje vojnih penzija od početka 2008. godine.

U saopštenju se dodaje da će Udruženje pripremiti i krivičnu prijavu protiv zaposlenih u Fondu PIO zbog, kako navode, nezakonitog rada i nanete ogromne štete Fondu, budžetu i građanima.

Vojni penzioneri su se požalili da Fond PIO vodi "pravi medijski rat" protiv vojnih penzionera koji nisu prihvatili model rešavanja vanrednog usklađivanja penzija, jer veruju da je nezakonit i neustavan.

- Svakog dana se u medijima objavljuju prilozi koji afirmišu vansudsko poravnanje penzionera sa Fondom PIO koji je većina odbacila kao pokušaj prevare. Na takav način se umanjuje politička šteta koju imaju stranke u aktuelnoj vlasti zbog nečinjenja od 2012. godine i prikrivanja štete koja je naneta budžetu i građanima Srbije - navodi se u saopštenju.

Vojni penzioneri smatraju da se na takav način javnost okreće protiv njih.

Izvor: Vebsajt Blic, 02.12.2015.
Naslov: Redakcija