Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

DEVETA SEDNICA DRUGOG REDOVNOG ZASEDANJA NARODNE SKUPŠTINE: NA DNEVNOM REDU PREDLOG ZAKONA O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PLANIRANJU I IZGRADNJI


Pravna baza Paragraf Lex

Predsednica Narodne Skupštine Republike Srbije Maja Gojković sazvala je Devetu sednicu redovnog zasedanja za četvrtak, 4. decembra sa početkom u 10 sati, na kojoj će biti devet tačaka dnevnog reda, među kojima je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji, koji je podnela Vlada.

Pred poslanicima će biti Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Projekat hitne sanacije od poplava) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o garanciji (Projekat – Prelazak sa analognog na digitalni signal) između Republike Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj, koje je podnela Vlada Srbije.

Na dnevnom redu biće Predlog zakona o potvrđivanju Evropske konvencije o zaštiti audiovizuelnog nasleđa i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o saradnji između Republike Srbije i Svete stolice u oblasti visokog obrazovanja, koje je podnela Vlada.

Poslanici Narodne skupštine razmatraće Predlog odluke o pravilima o sprovođenju javnog konkursa za izbor kandidata za članove Programskog saveta Javne medijske ustanove ''Radio-televizija Srbije'', koji je podnela grupa od 13 narodnih poslanika i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Srpska napredna stranka.

Na dnevnom redu biće i Predlog odluke o izboru člana Saveta guvernera Narodne banke Republike Srbije, koji je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, kao i Predlog odluke o izmenama Odluke o utvrđivanju sastava stalnih delegacija Narodne skupštine Republike Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama, koji je podnela Maja Gojković, predsednik Narodne skupštine.

Sednica će se održati u Velikoj sali Doma Narodne skupštine Republike Srbije u Beogradu, Trg Nikole Pašića broj 13.

Izvor: Press služba Narodne skupštine Republike Srbije, 2.12.2014.