Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

GRAD BEOGRAD: 7. novembra 2017. godine sednica Skupštine grada - Razmatranje predloga odluka o rebalansu budžeta Grada Beograda, utvrđivanju zona i visini poreza na imovinu


Rebalans budžeta, utvrđivanje zona i visina poreza na imovinu, glavne su teme naredne sednice Skupštine grada Beograda, koja će se održati 7. novembra 2017. godine. Pred gradskim odbornicima je i šest planova detaljne regulacije, a diskutovaće se i o finansijskim izveštajima dvadeset javnih preduzeća za 2016. godinu.

- Zone na osnovu kojih se obračunava porez na imovinu, trebalo bi da budu delimično korigovane - kaže Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine grada. - Zbog toga će doći i do određenih korekcija za građane koji žive u tim kvartovima. Konkretno, povećanje ili smanjenje osnovice poreza na imovinu neće biti veće od dva odsto.

Rebalansom budžeta, grad neće uzimati profit javnih preduzeća. Prihodi grada nisu smanjeni, a razlika će ostati javnim preduzećima.

- Oko 1,06 milijardi ostavljamo javnim preduzećima za investiciona ulaganja - objašnjava Nikodijević, naglasivši da je rebalansom budžeta odvojeno i 750 miliona dinara da se prevremeno otplate rate nepovoljnih kredita.

Prvi čovek gradskog parlamenta kaže da su se konačno stekli uslovi da se kupi neophodna oprema za "Arenu". U najveću sportsku salu u ovom delu Evrope biće investirano oko 50 miliona dinara.

Kao i svake godine, moraće da se dotira GSP. Gradski prevoznik dobiće 835 miliona dinara za bolje funkcionisanje saobraćaja. Na osnovu poreza na dohodak građana premašen je plan za oko 600 miliona dinara i to zahvaljujući zapošljavanju i povećanju plata. Za obnavljanje asfalta izdvojeno je dodatnih 300 miliona, koliko će dobiti i opštine za svoje projekte. Za čišćenje divljih deponija odvojeno je dodatnih 19 miliona dinara.

Odbornici gradskog parlamenta diskutovaće o nazivima četiri ulice. Poznati dramaturg Jovan Ćirilov dobiće ulicu na Zvezdari. Novi bulevar na Novom Beogradu i zvanično će postati Bulevar heroja sa Košara. Ulicu na Voždovcu dobiće švedska književnica Astrid Lindgren. Na mapi grada naći će se i Ulica belog orla.

Izvor: Vebsajt Novosti, M. T. Kovačević, 01.11.2017.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija