Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

U PRIPREMI PRAVILNIK O REGISTRACIJI PČELARSKIH VOZILA: Ministar poljoprivrede će određivati uslove registracije ovih vozila, a uz saglasnost ministarstva unutrašnjih poslova i građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture


Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saglasilo se sa predlogom Saveza pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) da se u Srbiju uvede nešto slično hrvatskom modelu registracije pčelarskih vozila.

Na osnovu tog predloga, ministar poljoprivrede će određivati uslove registracije posebnim Pravilnikom u okviru Ministarstva poljoprivrede, a uz saglasnost ministarstva unutrašnjih poslova i građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Rešenje ovog pitanja i pčelarima i državi doneće veliku korist, jer će značajan porast broja selećih pčelara, koji će uslediti nakon izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima ("Sl. glasnik RS", br. 41/2009, 53/2010, 101/2011, 32/2013 - odluka US, 55/2014, 96/2015 - dr. zakon i 9/2016 - odluka US), značajno doprineti značajno većoj proizvodnji meda sa istim brojem košnica, većem izvozu meda i većem deviznom prilivu za državu.

Izvor: Vebsajt Sistem tržišnih informacija poljoprivrede Srbije, 26.10.2017.
Naslov: Redakcija