Zastava Bosne i Hercegovine

IZMENE I DOPUNE ZAKONA O PLANIRANJU I IZGRADNJI KOJE SE ODNOSE NA KONVERZIJU GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA: Paragraf organizuje vebinar 3. novembra 2023. godine


Kompanija Paragraf organizovaće, 3. novembra 2023. godine, vebinar na temu “Izmene i dopune Zakona o planiranju i izgradnji koje se odnose na konverziju građevinskog zemljišta”.

Učesnici na vebinaru će imati priliku da se upoznaju sa najnovijim izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji koje se odnose na konverziju građevinskog zemljišta. Takođe, predmet vebinara su i kategorije lica koje ne ostvaruju pravo na konverziju, kao i pravo privatizovanih lica i njihovih pravnih sledbenika. Pored toga, na vebinaru će se govoriti i o očekivanim efektima izmena Zakona o planiranju i izgradnji, kao i o tome šta je još potrebno da se postupak konverzije u Republici Srbiji što pre završi.

Polaznici vebinara će se detaljno upoznati sa najnovijim izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji u delu koji se odnosi na konverziju građevinskog zemljišta, ukidanjem konverzije uz naknadu, načinom podnošenja zahteva za konverziju, kao i eventualnim nedostacima koje treba otkloniti kako bi konverzija u Republici Srbiji bila što pre okončana.

Mogućnost postavljanja pitanja pre i tokom predavanja, odnosno kontakt sa kompetentnim predavačem polaznicima obezbeđuje priliku da se razreše sve nedoumice koje imaju u vezi sa temom vebinara.

Vebinar je namenjen zaposlenima u državnim organima, organima i organizacijama autonomne pokrajine i jedinice lokalne samouprave, javnim preduzećima, privrednim subjektima, advokatima i svim drugim zainteresovanim pravnim i fizičkim licima.

Teme vebinara:

KONVERZIJA NA GRAĐEVINSKOM ZEMLJIŠTU I IZMENE ZAKONA O PLANIRANJU I IZGRADNJI

  • Ukidanje konverzije uz naknadu
  • Uputstvo Ministarstva građevinarstva za primenu člana 102. Zakona o planiranju i izgradnji
  • Kategorije lica koje ne ostvaruju pravo na konverziju
  • Privatizovana pravna lica i njihovi pravni sledbenici
  • Kome se podnosi zahtev
  • Očekivani efekti izmena i dopuna Zakona o planiranju i izgradnji
  • Šta je potrebno da se postupak konverzije što pre okonča?

Predavač:

  • Miloš Bjelanović - načelnik Odeljenja za drugostepeni postupak u Republičkom geodetskom zavodu

Detaljne informacije o vebinaru (način prijave, informacije u vezi sa kotizacijom i ostale korisne informacije) možete saznati na stranici “Izmene i dopune Zakona o planiranju i izgradnji koje se odnose na konverziju građevinskog zemljišta“.


Izvor: Redakcija Paragraf Lex, 02.10.2023.