Zastava Bosne i Hercegovine

ODLUKA O POSTAVLJANJU PLUTAJUĆIH OBJEKATA NA VODNOM ZEMLJIŠTU NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA: Svaki plutajući objekat moraće da reši pitanje otpadnih voda, tako da više neće biti direktnog izliva u reke


Odbornici Skupštine Grada Beograda usvojili su Odluku o postavljanju plutajućih objekata na vodnom zemljištu na teritoriji grada, kojom se uređuju i obezbeđuju uslovi za postavljanje ovih objekata, zatim način određivanja vodnog zemljišta, uslovi i način njihovog postavljanja, kao i obaveze korisnika i nadzor nad primenom propisa.

Gradski urbanista Marko Stojčić podsetio je da je izmenu dosadašnjeg plana izradio Urbanistički zavod Beograda.

Određene lokacije su sada zabranjene za postavljanje plutajućih objekata, razjašnjena su pitanja lokacija gde su bili potrebni uslovi komunalnih preduzeća i nema postavljanja u zoni reni bunara. Takođe, svaka zona grada će biti definisana posebnim konkursom koji sprovodi Sekretarijat za privredu. Predvideli smo da uredimo sve obale, i savsku i dunavsku, koje moraju imati prigodan pešački prilaz, biciklističke staze, klupe i sve drugo što je potrebno. Takođe, svaki plutajući objekat moraće da reši pitanje otpadnih voda, tako da više nećemo imati direktne izlive u reke – istakao je gradski urbanista.

Izvor: Vebsajt Beoinfo, 28.09.2022.
Naslov: Redakcija