Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

NACRT ZAKONA O ZAPOSLENIMA U JAVNIM SLUŽBAMA: Uprkos protivljenju pojedinih sindikata Vlada RS neće odustati od Nacrta zakona


Vlada Republike Srbije neće odustati od Nacrta zakona o zaposlenima u javnim službama, izjavila je premijerka Ana Brnabić, dodajući da joj nije jasno zašto mu se prosvetni sindikati protive.

"Sve što smo na sastancima slušali je to da su oni protiv tog zakona zato što ukida neke njihove beneficije. To apsolutno nije tačno", rekla je premijerka.

"Nije tajna da imamo potpuno drugačije stavove o predlogu tog zakona", rekla je ona i dodala da je primila pismo sindikata obrazovanja u kome traže da se zakon povuče iz skupštinske procedure.

Brnabić je zamolila sindikat da se više informišu kada protestuju, jer zakon nije došao još ni do Vlade.

"Neću od tog zakona odustati, sedeću sa njima koliko god bude potrebno", rekla je ona i istakla da je reč o reformskom zakonu, koji po prvi put omogućava da se nagrade najbolji.

Brnabić je ukazala da je sa reprezentativnim sindikatima u zdravstvu postignut sporazum i razumevanje o važnosti tog zakona.

"Imamo njihovu podršku za taj zakon", rekla je Brnabić.

Ona je dodala da je sindikat u zdravstvu, koji je, kao i sindikat prosvete, protestovao nereprezentativan, ali da to ne znači da neće da ih sasluša.

Izvor: Vebsajt RTV, 30.09.2017.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija