Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

PREDLOG ZAKONA O ELEKTRONSKOM DOKUMENTU, ELEKTRONSKOJ IDENTIFIKACIJI I USLUGAMA OD POVERENJA U ELEKTRONSKOM POSLOVANJU: Ekonomski kokus predlaže da se rok za izradu podzakonskih akata predviđenih ovim zakonom donose u roku od šest meseci, umesto 12, od dana stupanja na snagu zakona, kao i da se uvede prekršajna odgovornost za javne službenike koji ne priznaju punopravnost elektronskog dokumenta


Na četvrtom sastanku članovi Ekonomskog kokusa, razmatrali su predloge amandmana koje će Ekonomski kokus uložiti na Predlog zakona o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugama od poverenja u elektronskom poslovanju, a koji će se naći na dnevnom redu iduće sednice Narodne skupštine Republike Srbije, koja je zakazana za 3. oktobar 2017. godine.

Na sastanku je bilo reči o tri amandmana koji su članovima Ekonomskog kokusa ukazali članovi Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), zajedno sa predstavnicima privrede iz Saveza za e-upravu. Amandmanima se predlaže da se rok za izradu podzakonskih akata predviđenih ovim zakonom donose u roku od šest meseci, umesto 12, od dana stupanja na snagu zakona, kao i da se uvede prekršajna odgovornost za javne službenike koji ne priznaju punopravnost elektronskog dokumenta.

Tema sastanka bili su i Predlog zakona o Nacionalnoj akademiji za javnu upravu i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o državnim službenicima. Na sastanku je bilo reči o predlozima amandmana koji bi suzili pojam javne uprave u Predlogu zakona o Nacionalnoj akademiji za javnu upravu. Predloženi amandmani na Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o državnim službenicima odnosili su se na angažovanje i privilegovanost položaja realizatora programa koji su zaposleni u državnim organima u odnosu na realizatore programa koji su zaposleni u javnoj upravi i privatnom sektoru.

Prof. dr Vladimir Marinković, istakao je da će se založiti zajedno sa kolegama, narodnim poslanicima, da predložene amandmane tehnički pravno precizira i dostavi Narodnoj skupštini.

Sastanku je predsedavao prof. dr Vladimir Marinković, a prisustvovali su narodni poslanici Miroslav Aleksić, Milosav Milojević, Ostoja Mijailović, Ognjen Pantović, predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, predstavnici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i predstavnik Ministarstva pravde.

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine RS, 29.09.2017.
Naslov: Redakcija