Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O PROMETU NEPOKRETNOSTI: Upućena inicijativa za izmenu Zakona o prometu nepokretnosti kako bi se zabranila overa ugovora za objekte bez građevinske dozvole


Grad Beograd i Javnobeležnička komora Srbije zvanično su juče uputili ministarki pravde Neli Kuburović inicijativu za izmenu Zakona o prometu nepokretnosti ("Sl. glasnik RS", br. 93/2014, 121/2014 i 6/2015) kako bi tim aktom bila zabranjena overa ugovora za objekte bez građevinske dozvole.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić navodi da su zatraženi i sastanci sa Zaštitnikom građana, Zoranom Pašalićem i direktorima javnih preduzeća kako bi se našao način da se zaštite građani koje varaju investitori nelegalne gradnje.

Nedostatak kontrole na gradilištima je ono što, prema Vesićevim rečima, pravi problem u borbi protiv divlje gradnje.

"Projekte onih koji bespravno grade niko ne proverava, te zgrade nisu sigurne i pozivam građane da takve stanove ne kupuju. Kada se radi legalno, onda se da nalog da se pojača vodovodna, kanalizaciona mreža, urade nova parking mesta. Ljudi koji bespravno grade ne rade ništa od toga", kazao je Vesić i podsetio da je nelegalna gradnja krivično delo.

Izvor: Blic, 31.08.2018.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija