Zastava Bosne i Hercegovine

POČELA IZGRADNJA NOVE ZGRADE PALATE PRAVDE U KRAGUJEVCU: Nova Palata pravde imaće 24 sudnice, 74 kabinet sudnice i u njoj će raditi 800 ljudi


Ministar pravde u Vladi Republike Srbije, Nela Kuburović, položila je kamen temeljac za izgradnju nove zgrade pravosudnih organa u Kragujevcu površine blizu 25.000 kvadratnih metara, koja će biti završena u naredne tri godine.

Kuburović je naglasila da se zgrada Palate pravde u Kragujevcu u kojoj će biti smešteni svi pravosudni organi u tom gradu u potpunosti finansira iz budžeta Republike Srbije, i da će se na ovaj način obezbediti adekvatni uslovi za rad zaposlenih, kao i bolja povezanost svih pravosudnih organa na teritoriji grada Kragujevca.

Ona je dodala da će smeštaj svih pravosudnih organa u jednu zgradu doprineti i materijalnoj uštedi, a biće omogućena i bolja dostava spisa predmeta.

"Nova zgrada će omogućiti, pre svega, da pravda bude dostupnija građanima, jer će se svi pravosudni organi nalaziti na jednom mestu", naglasila je Kuburović, dodavši da će nova Palata pravde imati 24 sudnice, 74 kabinet sudnice, u njoj će raditi 800 ljudi, a da je ukupna vrednost radova 2,91 milijarda dinara.

"Mislim da je i simbolično mesto na kojem se zgrada nalazi. Tu nam je u blizini Pravni fakultet, tako da će i studenti lakše obavljati praksu, a nedaleko odavde, započeće i izgradnja zatvora, tako da i to pokazuje koliko je zgrada funkcionalna i koliko je omogućeno da svi organi koji imaju veze sa sudom budu povezani", istakla je ministar pravde.

Ona je napomenula da to nije jedini projekat Ministarstva pravde za unapređenje pravosudne infrastrukture, iako je trenutno najveći u poslednjih nekoliko decenija, i podsetila na to da je u toku adaptacija Palate pravde u Beogradu, te da se početkom godine očekuje nadogradnja Specijalnog suda u Beogradu.

Kuburović je naglasila da Ministarstvo pravde nastavlja sa svojim infrastrukturnim radovima, koji su u interesu ne samo zaposlenih u pravosuđu, već i svih građana kako bi postojali adekvatni uslovi i omogućen pristup pravdi.

Svečanom polaganju kamena temeljca prisustvovali su i predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i predsednik Apelacionog suda u Kragujevcu Dubravka Damjanović.

Izvor: Vebsajt Vlade Republike Srbije, 31.8.2018.
Naslov: Redakcija