Zastava Bosne i Hercegovine

NACRT STRATEGIJE ZA RAZVOJ MIKRO, MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA I PREDUZETNIKA OD 2022. DO 2027. GODINE: Donošenje Strategije očekuje se na jesen


Ministarstvo privrede saopštilo je da su članovi Radne grupe za pripremu nacrta strategije za razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika (MSPP) sa akcionim planom, sa državnim sekretarom Milanom Ljušićem na čelu, razgovarali sa ekspertskim timom o glavnim preporukama privrednika za unapređenje privrednog ambijenta u zemlji.

U prethodnom periodu održano je 11 fokus grupa širom Srbije, u kojima su učestvovali svi privrednici zainteresovani za proces konsultacija, a nedostatak radne snage istaknut je kao jedan od najvećih problema sa kojima se susreću.

Ljušić je ocenio da su predlozi privrednika od suštinske važnosti s obzirom na to da će ovi dokumenti utvrditi strateški pravac delovanja u oblasti razvoja preduzetništva od 2022. do 2027. godine.

Donošenje strategije se očekuje na jesen, a oblasti koje će obuhvatiti odnose se na unapređenje poslovnog okruženja i pristupa izvorima finansiranja i novim tržištima, kontinuirani razvoj ljudskih resursa, jačanje održivosti i konkurentnosti MSPP, razvoj preduzetničkog duha i podsticanje preduzetništva žena, mladih i socijalnog preduzetništva, kao i digitalizaciju i “ozelenjavanje” MSPP, navodi se u saopštenju.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Vebsajt Vlade, 28.07.2022.
Naslov: Redakcija