Zastava Bosne i Hercegovine

PRAVILNIK O IZMENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O PODELI MOTORNIH I PRIKLJUČNIH VOZILA I TEHNIČKIM USLOVIMA ZA VOZILA U SAOBRAĆAJU NA PUTEVIMA: Sankcije za nepropisno vršenje tehničkog pregleda vozila


Protiv privrednog društva koje je prilikom tehničkog pregleda pogrešno utvrdilo neispravnost vozila marke Audi A6, jer nije imalo uređaje za čišćenje farova, podnet je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, istakao je Načelnik Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije Nebojša Arsov.

Arsov je naglasio da je činjenica da je vozilo bilo tehnički neispravno zbog prepravke OBD priključka, koji je potreban za utvrđivanje neispravnosti uređaja za odvođenje i regulisanje izduvnih gasova.

On je, reagujući na navode iznete u emisiji "SAT Media HUB", ukazao na to da je ova neispravnost vozila utvrđena kontrolom.

Pored neosnovane konstatacije u zapisniku da je vozilo tehnički neispravno jer nije imalo uređaje za čišćenje farova, privredno društvo konstatovalo je i nepropisan sastav izduvnih gasova, a da nisu ni merili sastav izduvnih gasova, objasnio je Arsov.

Prema njegovim rečima, vozilo je narednog dana bilo na ponovnom tehničkom pregledu u istom privrednom društvu i tom prilikom je utvrđena tehnička ispravnost vozila i izdat je registracioni list.

Načelnik Uprave saobraćajne policije je naglasio da će MUP i u narednom periodu sankcionisati nepropisno vršenje tehničkog pregleda vozila, uključujući slučajeve kada se ispravno vozilo oceni tehnički neispravnim.

Izvor: Vebsajt Vlade, 29.07.2021.
Naslov: Redakcija