Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

DO KRAJA GODINE BIĆE OMOGUĆENO PLAĆANJE KARTE ZA GRADSKI PREVOZ U BEOGRADU PLATNIM KARTICAMA


Karte za javni gradski prevoz Beograđani će do kraja godine moći da kupuju i platnim karticama. Poput "bus plus" "plastike", prevoz će se plaćati jednostavnim prislanjanjem "masterkard" kartice na validator. Cena će pak biti uvećana za proviziju koju uzima banka, a koja ne sme biti veća od 15 odsto.

Nadogradnjom postojećeg sistema naplate, Beograd će biti među nekoliko gradova u svetu u kome će ova usluga biti omogućena.

Kako bi ova opcija bila moguća, u toku je zamena validatora u svim vozilima, odnosno njihova nadogradnja novim fukcijama. Uvođenjem ove opcije omogućen je prijem svih "masterkard" beskontaktnih kartica bilo da su izdate od domaćih ili stranih banaka.

Cena vožnje plaćena platnom karticom biće naknadno definisana. Sigurno je da će biti uvećana za proviziju banke koja može biti maksimalno 15 odsto veća, kako je propisano Rešenjem o utvrđivanju cena usluga u javnom linijskom prevozu putnika. Na cenu pojedinačne karte od 89 dinara za prvu zonu, poskupljenje bi bilo oko 13 dinara.

Izvor: Večernje novosti, 01.08.2017.
Naslov: Redakcija