Zastava Bosne i Hercegovine

UTVRĐENI NEDOSTACI KOD PONUĐAČA ZA "GALENIKU"


Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da je komisija nadležna za sprovođenje postupka strateškog partnerstva za "Galeniku" konstatovala da dokumentacija koju su dostavila sva tri ponuđača sadrži formalne nedostatke, i naložila im da do polovine avgusta te nedostatke otklone.

Komisija je razmatrala izveštaj o analizi dokumentacije dostavljene u okviru koverti koje sadrže podatke o tri ponuđača – "Cadila Pharmaceuticals Limited" iz Indije, "EMS S.A." iz Brazila sa konzorcijumom "Frontier Pharma Limited" iz Velike Britanije i "LLC NPA Petrovax Pharm" iz Rusije.

U saopštenju se navodi da je tom prilikom konstatovano da dokumentacija koju su dostavila sva tri ponuđača sadrži određene nedostatke.

S obzirom na to da se radi o formalnim nedostacima, komisija je u skladu sa Uredbom o strateškom partnerstvu, ostavila naknadni rok svim ponuđačima da isprave nedostatke najkasnije do 16. avgusta.

Po isteku navedenog roka, komisija će pristupiti otvaranju finansijske ponude onih ponuđača koji budu dostavili dokumentaciju u skladu sa pravilima postupka strateškog partnerstva.

Po konstatovanju urednosti dostavljene dopunske dokumentacije i otvarnja finansijskih ponuda, komisija utvrđuje rang listu.

Konačnu rang listu usvaja Vlada Republike Srbije i proglašava najpovoljnijeg ponuđača. Pregovori sa prvorangiranim ponuđačem traju najduže 90 dana, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 02.08.2016.