Zastava Bosne i Hercegovine

DETALJNO O PREGOVARAČKIM POGLAVLJIMA U NOVOJ BROŠURI “PREGOVARAČKA POGLAVLJA - 35 KORAKA KA EVROPSKOJ UNIJI”


U izdanju Euinfo centra objavljeno JE drugo izdanje brošure “Pregovaračka poglavlja - 35 koraka ka Evropskoj uniji” u kojoj je detaljno predstavljeno svih 35 poglavlja, ali je istovremeno čitaocima objašnjeno koje koristi pristupanje EU u oblasti koje pojedinačno poglavlje pokriva mogu da očekuju građani Srbije.

Drugo, izmenjeno i dopunjeno izdanje brošure napisano je u saradnji sa Pregovaračkim timom za vođenje pregovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji.

Šef Delegacije EU u Republici Srbiji, ambasador Majkl Devenport poručio je čitaocima u uvodniku, između ostalog: “Nadam se da će vam ova brošura pomoći da se uspešno snađete u ‘svetu’ pregovora i pravnih tekovina Evropske unije”.

Tanja Miščević, šefica Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji u uvodnoj reči je, između ostalog, napisala: “…redovi ove brošure, pored onovnih informacija o pravnim tekovinama i standardima, sadrže i koristi koje Srbiji donosi proces pristupanja za svako poglavlje ponaosob”.

Brošura je dostupna na sajtu EU info centra na sledećem linku: http://euinfo.rs/files/Publikacije-srp/35_koraka_za_web.pdf (ONLINE).

U saradnji sa Narodnom bibliotekom Srbije i EU info kutkom u Nišu i Novom Sadu, brošura će prvih dana avgusta biti dostavljena svim gradskim bibliotekama u Srbiji i njihovim ograncima.

Izvor: Vebsajt Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, 31.07.2015.