Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ADVOKATSKA KOMORA VOJVODINE: Izabrani predsednik, potpredsednik, Nadzorni odbor, Disciplinski sud i Disciplinsko tužilaštvo AKV


Za novog predsednika Advokatske komore Vojvodine jednoglasno je izabran novosadski advokat Vladimir Beljanski. Za njega je glasalo svih 43 delegata na Skupštini održanoj 30. juna 2017. godine.

Prethodno su delegati Skupštine Advokatske komore Vojvodine većinom glasova razrešili dosadašnjeg predsednika komore Srđana Sikimića i potvrdili mandate novim članovima Upravnog odbora.

Beljanski je nakon izbora rekao da će kao predsednik učiniti sve da komora "što pre izađe iz krize u kojoj se nalazi", te da svi članovi moraju zajedno raditi na tome.

"Jedan od prvih koraka biće izmena unutrašnjih propisa AKV, Statuta i Poslovnika o radu, a kao predsednik zalagaću se za smanjenje ovlašćenja predsednika, kako bi se smanjila podložnost uticaju jednog čoveka", rekao je Beljanski.

Skupština je na istoj sednici izabrala i ostale organe AKV, odnosno novog potpredsednika, Nadzorni odbor, Disciplinski sud i Disciplinsko tužilaštvo. Nova potpredsednica komore biće advokat Biljana Bjeletić.

Izabran je i predsednik Disciplinskog suda, a tu funkciju će obavljati advokat Goran Ilić, dok će njegovi zamenici biti Žarko Nikolić i Nenad Suvajdžić. Disciplinski sudija AKV od sada će biti Milan Stupar, a izabrano je i njegovih sedam zamenika.

Predsednik Nadzornog odbora AKV biće advokat Ljubiša Dobrosavljev, a članovi ovog odbora biće Predrag Zagorčić i Uroš Kerac, dok će zamenici članova biti Anka Ćeran i Edit Slavković.

Sednica Skupštine AKV održana je u alternativnom prostoru Medija centra Vojvodine, jer su delegati naišli na zaključana vrata prostorija AKV-a, a prema njihovim rečima, u kancelarijama je privatno obezbeđenje koje je angažovao smenjeni predsednik Srđan Sikimić.

Delegati su dodali da je Sikimić dao slobodan dan stalno zaposlenima u AKV-u, koji zbog toga nisu došli na posao.

Zbog nemogućnosti primopredaje dužnosti stare uprave novoj, doneta je odluka da će biti promenjen pečat AKV-a, a da će se do tada koristiti pečat AKV koji nosi obeležje "1".

Izvor: Vebsajt N1, Dušan Mlađenović, 30.06.2017.
Naslov: Redakcija