Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

OD 1. JULA 2017. GODINE NIŽE CENE ROMINGA U REGIONU: Sporazum se sprovodi između Srbije, BiH, Crne Gore i Makedonije. Cena odlaznog poziva (po minutu i bez PDV-a) iznosi 0,19 evra, dolaznog poziva 0,05 evra, SMS poruka 0,06 evra, a prenos podataka i MMS poruka (po MB/poruci) 0,20 evra


Cene rominga u regionu, za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju, ponovo su snižene od 1. jula 2017. godine.

To je saopštila Regulatorna agencija za elektronke komunikacije i poštanske usluge (RATEL).

Cene će biti snižene na osnovu Sporazuma o sniženju cena usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama između Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Republike Makedonije i Republike Srbije, kojim su određene maksimalne cene usluga rominga u državama potpisnicima Sporazuma.

Od 1. jula u pomenutim državama maksimalna cena odlaznog poziva u romingu (cena po minutu i u evrima bez PDV-a) iznosi 0,19 evra, maksimalna cena dolaznog poziva u romingu 0,05 evra, maksimalna cena SMS poruka u romingu - 0,06 evra, a maksimalna cena za usluge prenosa podataka i MMS poruka u romingu (cena po MB/poruci) 0,20 evra.

Operatori mogu da ponude i niže cene od maksimalnih koje su predviđene Sporazumom, dodaje se u saopštenju.

RATEL je podsetio da je Sporazum o sniženju cena usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama zaključen 2014. godine između ministarstava nadležnih za oblast elektronskih komunikacija Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Republike Makedonije i Republike Srbije.

Izvor: Vebsajt B92, 30.06.2017.
Naslov: Redakcija