Zastava Bosne i Hercegovine

UREDBA O DOPUNI UREDBE O PODSTICAJNIM MERAMA ZA IMUNIZACIJU I SPREČAVANJE I SUZBIJANJE ZARAZNE BOLESTI COVID-19: Svim građanima starijim od 16 godina koji su, zaključno sa 31. majem 2021. godine, iskazali interesovanje za imunizaciju i najmanje jednu dozu te vakcine primili zaključno sa 7. junom 2021. godine, pripada pravo na isplatu novčanog iznosa od 3.000 dinara


Na sednici Kriznog štaba doneta je nova odluka o prijavi za 3.000 za vakcinisane građane. Praktično je reč o produženju prvobitnog roka koji je istekao 31. maja.

Krizni štab je odlučio da će naknadu od 3.000 dinara moći da dobiju svi stariji od 16 godina koji se za vakcinaciju prijavili do ponoći 31. maja i koji se vakcinišu u roku od sedam dana.

Prethodna odluka glasila je da pravo na 3.000 dinara imaju svi građani Srbije koji prime makar i prvu dozu vakcine u Srbiji do 31. maja u ponoć.

Poslednji dan za prijavu za novčanu pomoć je 15. jun, a novac će biti uplaćen na račune u drugoj polovini juna.

Prijava će biti moguća na dva načina: elektronski i telefonski koji će biti omogućen od petka, 4. juna, i to na broj telefona koji će biti objavljen pred početak rada kontakt centra.

Elektronska prijava moguća je preko sajta Uprave za trezor i adrese pmi.trezor.gov.rs. Ulaskom na ovaj sajt potrebno je kliknuti na polje "Podnošenje prijave" i uneti svoje podatke - JMBG, broj lične karte i banku u kojoj imate otvoren račun.

Oni koji nemaju već otvoren račun u banci, treba da, u padajućem meniju, kliknu na banku preko koje žele da im bude isplaćen novac i time se automatski prijavljuju za ovu pomoć. Na taj način će im biti otvoren jednokratni namenski račun, bez ikakvih troškova.

Takođe, na kraju procedure je potrebno označiti polje kojim se potvrđuje saglasnost za obradu ličnih podataka.

Izvor: Vebsajt Novosti, 31.05.2021.
Naslov: Redakcija