Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

MEDIJACIJOM REŠEN SPOR KOJI SE VODIO POVODOM UJEDA PSA LUTALICE: Grad Niš se obavezao da tužiocu u roku od 15 dana isplati dogovorenu sumu. Postignut je i dogovor u vezi nadoknade troškova postupka


U Info službi za podršku alternativnom rešavanju sporova, još jednom je dokazano da je medijacija uspešan metod za rešavanje najrazličitijih sporova, po različitim pravnim osnovima.

Tužilac je Osnovnom sudu u Nišu podneo tužbu protiv tuženog Grada Niša, radi naknade nematerijalne štete zbog ujeda psa lutalice, pa su stranke, pre održavanja prvog ročišta za glavnu raspravu, na prvoj sesiji medijacije, uspele da dođu do dogovora, uz pomoć medijatora-sudije Višeg suda u Nišu Suzane Stamenković.

Spor je rešen na taj način što se Grad Niš obavezao da tužiocu u roku od 15 dana isplati dogovorenu sumu.

Postignut je i dogovor u vezi nadoknade troškova postupka, a što je sve doprinelo efikasnosti i ukupnom smanjenju troškova.

Ovo je još jedan od dokaza da mirno rešavanje sporova značajno doprinosi rasterećenju sudova kao efikasnom rešavanju sporova.

Služba za medijaciju-podršku alternativnom rešavanju sporova nalazi se u zgradi suda, kancelarija br. 289, a sve neophodne informacije mogu se dobiti putem telefona 018/504-031.

Izvor: Vebsajt Ministarstva pravde, 29.05.2019.
Naslov: Redakcija