Zastava Bosne i Hercegovine

UPUTSTVA DO BRŽEG UPISA U KATASTAR DOSTUPNA NA NOVOM SAJTU


Na novom sajtu Republičkog geodetskog zavoda građani mogu da pronađu detaljna i jednostavna uputstva kako da svoju nepokretnost upišu u katastar.

Na novom sajtu upisnepokretnosti.rs objašnjeni su koraci koje treba preduzeti da bi se nepokretnost upisala u katastar kao i koja je dokumentacija za to potrebna.

"Nekada je dobro kada neko van institucije izdvoji na jednom mestu ono što je bitno a mi smo tu podršku dobili od Naled-a i Fonda za dobru upravu Velike Britanije", rekla je Maja Radović iz Republičkog geodetskog zavoda.

Građani sada na jednostavan način mogu da saznaju koji su to koraci za upis nepokretnosti i da ih niko ne dovodi u zabunu da postoje neki tajni koraci.

"Upis jeste brži i jednostavniji za kupce nepokretnosti od 1. jula 2018 godine kada je zakon usvojen jer imaju podršku javnog beležnika u prikupljanju i proveri dokumentacije. Ukoliko ste ranije kupili stan morate sami da prikupite dokumenta da ste vlasnik i tu je potrebno da imate ceo pravni sled", objasnila je Radovićeva.

Izvor: Vebsajt Dnevnik, 29.05.2019.
Naslov: Redakcija