Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SPORAZUM O SARADNJI POSLODAVACA SRBIJE I BUGARSKE POTPISAN 2. JUNA 2015. GODINE: SARADNJA U OBLASTIMA ENERGETIKE, IT SEKTORA, TRGOVINE, POLJOPRIVREDE I FARMACIJE


Rukovodstva Unije poslodavaca Srbije (UPS) i Kofederacije poslodavaca i industrijalaca Bugarske potpisali su 2. juna 2015. godine Memorandum o saradnji, koji će omogućiti da privrednici dve zemlje intezivnije sarađuju u energetici, IT sektoru, trgovini, poljoprivredi i farmaciji.

Predsednik UPS-a, Nebojša Atanacković, ukazao je na značaj ekonomske saradnje zemalja regiona i dodao da bugarska Vlada posebno uvažava stavove privrednika, što bi u Srbiji moglo da se poboljša.

"Mnogo toga možemo da saznamo od privrednika iz Bugarske koji su već prošli put ulaska u EU, kako bi i mi taj put lakše savladali", poručio je Atanacković.

Predsednik Kofederacije poslodavaca i industrijalaca Bugarske, Dmitar Dmitrov, ukazao je da potpisivanje ovog Sporazuma znači otvoren put za srpske i bugarske privrednike da potpisuju poslovne sporazume, kao i za zajednički izlazak na treća tržišta.

On je ocenio da u našem regionu još ima dosta potencijala za razvoj biznisa, jer još uvek mnoge multinacionalne kompanije nisu ušle na ovo tržište, kao što je to slučaj sa zapadnom Evropom.

Dmitrov je ukazao da ta bugarska poslovna asocijacija okuplja firme koje doprinose stvaranju 90 odsto BDP-a te zemlje i zapošljavaju oko 1,1 milion radnika.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 02.06.2015.