Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PRIVREDNA KOMORA VOJVODINE: PREZENTACIJA JAVNOG POZIVA ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA IZGRADNJU POSTROJENJA ZA KOMBINOVANU PROIZVODNJU ELEKTRIčNE I TOPLOTNE ENERGIJE IZ BIOMASE/BIOGASA 10. JUNA 2015. GODINE


Ministarstvo rudarstva i energetike Republike Srbije uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), Privredna komora Srbije i Privredna komora Vojvodine organizuju Prezentaciju Javnog poziva za dodelu bespovratnih sredstava za izgradnju postrojenja za kombinovanu proizvodnju električne i toplotne energije iz biomase/biogasa.

Prezentacija Javnog poziva biće održana u sredu, 10. juna 2015. godine, sa početkom u 10,30 časova, u prostorijama Privredne komore Vojvodine, Novi Sad, Hajduk Veljkova 11, Master centar, službeni ulaz broj 5, III sprat, Velika sala (sala broj 13).

Javni poziv je raspisalo Ministarstvo rudarstva i energetike RS dana 8. maja 2015. godine i traje do 15. oktobra 2015. godine.

Na Javni poziv mogu se prijaviti privredna društva, zadruge ili fizička lica koja obavljaju registrovanu delatnost (preduzetnici i poljoprivredna gazdinstva), većinski su u privatnoj, odnosno zadružnoj svojini, ispunjavaju uslove za izgradnju postrojenja za kombinovanu proizvodnju električne i toplotne energije koje kao primarno gorivo energent koristi biomasu u smislu Zakona o energetici ("Sl. glasnik RS", br. 145/2014), obezbedili su kredit od banke za izgradnju postrojenja i ispunjavaju ostale uslove navedene u dokumentaciji poziva. Ukupna vrednost investicije u postrojenje iznosi najmanje 1,2 miliona USD.

Bespovratna finansijska sredstava u isnosu od 1,6 miliona USD kao podrška investitorima za izgradnju do osam postrojenja za kombinovanu proizvodnju električne i toplotne energije iz biomase ili biogasa, obezbeđuje Globalni fond za životnu sredinu i UNDP kroz realizaciju Projekta: "Smanjenje barijera za ubrzani razvoj tržišta biomase u Srbiji".

Projekat "Smanjenje barijera za ubrzani razvoj tržišta biomase u Srbiji" sprovodi se u okviru međunarodne saradnje Republike Srbije i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj, Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine i UNDP.

Na linku javnog poziva http://biomasa.undp.org.rs/sr/publiccall.html, svi zainteresovani mogu se o istom detaljnije informisati, a pozivno pismo sa programom javne prezentacije možete preuzeti "ovde".

Zainteresovani treba da svoj dolazak potvrde na mejl: jovan.vujicic@pkv.rs, a za sve dodatne informacije mogu se obratiti na telefon Udruženja za energetiku i energetsko rudarstvo Privredne komore Srbije 011/ 32 32 186.

Izvor: Vebsajt Privredne komore Vojvodine, 02.06.2015.