Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

KONFERENCIJA "MARKETING I KOMUNIKACIJE INSTITUCIJA KULTURE U DIGITALNOJ ERI" 12. I 13. JUNA


Ministarstvo kuture i informisanja Srbije i Britanski savet (British Council) potpisali su 2. juna 2015. godine u Beogradu Sporazum o saradnji koji bi trebalo da unapredi rad srpskih ustanova kulture, pre svega muzeja.

Tim dokumentom je dogovorena buduća saradnja u izradi posebnog programa "Moving Museums" koji bi trebalo da ojača kapacitet osam muzeja u Srbiji.

Cilj je modernizacija rada tih institucija primenom nove tehnologije, kao i da se usavrše načini njihovog finansiranja. Planirano je da se mladi stručnjaci iz oblasti kulture usavršavaju u Velikoj Britaniji.

Sporazum su u prisustvu ministra, Ivana Tasovca i britanskog ambasadora, Denisa Kifa, potpisali pomoćnik ministra za međunarodnu saradnju, Asja Drača Muntean i direktor British Councila za zapadni Balkan, Toni O"Brajan.

Sporazum predviđa i organizaciju konferencije "Marketing i komunikacije institucija kulture u digitalnoj eri" 12. i 13. juna 2015. godine.

Prema rečima ministra Tasovca, na konferenciji će se sa stručnjacima iz Velike Britanije susresti direktori institucija kulture iz Srbije, a 13. juna će biti i sastanak sa urednicima kulturnih redakcija.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 02.06.2015.