Zastava Bosne i Hercegovine

UREDBA O IZMENAMA UREDBE O OGRANIČENJU VISINE CENA DERIVATA NAFTE: trgovcima goriva na pumpama povećana marža


Vlada Republike Srbije donela je Uredbu o izmenama Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte ("Sl. glasnik RS", br. 26/2024) i povećala maržu trgovcima na pumpama sa 13 dinara na 16 dinara po litru evrodizela i benzina evropremijum BMB 95.

Uredba o ograničenju visine cena derivata nafte ("Sl. glasnik RS", br. 6/2024) produžena je krajem januara na šest meseci i važi do 27. jula.

Cena dizela za poljoprivrednike je 179 dinara po litru samo na pumpama Naftne industrije Srbije, a imaju pravo na 100 litara po hektaru po toj subvencionisanoj ceni.

Vlada je izmenom te Uredbe predvidela da poljoprivrednici imaju pravo na gorivo po tim cenama za površine upisane u Registru poljoprivrednih gazdinstava na dan 1. april 2024. godine.

Podsetimo, do petka evrodizel košta 203 dinara, a benzin 190 dinara po litru.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.


Izvor: Vebsajt eKapija, 30.03.2024.
Naslov: Redakcija