Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

UREDBA O OGRANIČAVANJU MALOPRODAJNE CENE ZAŠTITNIH SREDSTAVA ZA VREME VANREDNOG STANJA NASTALOG USLED BOLESTI COVID-19 IZAZVANE VIRUSOM SARS-COV-2: Maksimalna cena zaštitnih rukavica u maloprodaji može iznositi 40 dinara, a maski 120 dinara po komadu sa uračunatim PDV-om. Maksimalna količina koja se može kupiti u maloprodaji je 10 maski i 20 komada rukavica


Vlada Republike Srbije odlučila je da maksimalna cena zaštitnih rukavica u maloprodaji može iznositi 40 dinara po komadu sa uračunatim PDV-om.

Tako se navodi u novoj Uredbi o ograničavanju maloprodajne cene zaštitnih sredstava za vreme vanrednog stanja nastalog usled bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS- CoV-2 ("Sl. glasnik RS", br. 40/2020, 43/2020 i 48/2020 - dalje: Uredba).

Maksimalna cena zaštitnih maski je i dalje 120 dinara po komadu sa uračunatim PDV-om, navedeno je u ovoj Uredbi. Maksimalna količina koja se može kupiti u maloprodaji je 10 maski i 20 komada rukavica.

Uredba o ograničavanju cena i količina odnosi se na zaštitna sredstva koja Republički fond za zdravstveno osiguranje distribuira privrednim subjektima za vreme vanrednog stanja, a doneta je u cilju blagovremenog i ravnomernog snabdevanja tržišta.

Kako je navedeno, RFZO isporučuje pravnim licima koja se bave distribucijom zaštitnih sredstava na osnovu zahteva, odnosno dostavljanja narudžbenice, trebovanja u količini od najmanje pola miliona komada maski, odnosno rukavica.

Izvor: Vebsajt Blic, 1.04.2020.
Naslov: Redakcija