Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

OD 1. APRILA 2017. GODINE STARTUJE SERVIS EPODSETNIK: Ova usluga treba da omogući da se na zahtev korisnika aktivira automatska SMS poruka ili email notifikacija, kojom će državna uprava obaveštavati građane da im određeni dokument ističe u roku od najviše 30 dana. Ta usluga će važiti za lične karte, pasoše, vozačke i saobraćajne dozvole i registraciju vozila


Od 1. aprila 2017. godine građani Srbije moći će da koriste novi servis e-Uprave, ePodsetnik, koji će ih obaveštavati o isticanju ličnih dokumenata, putem sms poruka ili mejla, najavila je ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić. Ona je rekla da će za tu uslugu biti potrebno da se prijave preko portala e-uprava.

Kako je rekao direktor Direkcije za elektronsku upravu Dušan Stojanović, ta usluga treba da omogući da se na zahtev korisnika aktivira automatska SMS poruka ili email notifikacija, kojom će državna uprava obaveštavati građane da im određeni dokument ističe u roku od najviše 30 dana.

Ta usluga će važiti za lične karte, pasoše, vozačke i saobraćajne dozvole i registraciju vozila.

- Ovim država radi za građane, da im omogućava da na vreme i efikasno sprovode svoje obaveze i umesto kažnjavanja, država deluje proaktivno - rekao je Stojanović.

Brnabić je najavila da je u planu da se građanima omogući i da preko portala e-uprave plaćaju platnim karticama.

- Do kraja juna plan je da se ukine overavanje zdravstvenih knjižica - rekla je ona i dodala da će građani moći i da plaćaju porez na imovinu preko portala e-uprave.

Izvor: Vebsajt Blic, 02.03.2017.
Naslov: Redakcija