Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

DRUGI OKRUGLI STO - FOKUS GRUPA "JAČANJE NEZAVISNOSTI I INTEGRITETA SUDIJA U SRBIJI" 7. MARTA 2016. GODINE


Društvo sudija Srbije, u saradnji sa Centrom za slobodne izbore i demokratiju, sprovodi projekat Jačanje nezavosnosti i integriteta sudija u Srbiji podržan od strane ambasade Kraljevine Holandije. Ovaj projekat ima za cilj da utvrdi stavove svih sudija u Srbiji po pitanjima od značaja za pravosuđe. Neka od ovih pitanja će obuhvatiti vrednovanje rada sudija, obuku, ranije i trenutno postojeću mrežu sudova, funkcionisanje Visokog saveta sudstva i druga relevantna pitanja koja se tiču nezavisnosti i integriteta sudija, kao i strukovnih udruženja.

Kako bi istraživanje bilo kvalitetnije, a rezultati precizniji, planirano je održavanje četiri okrugla stola – fokus grupe u sedištima apelacionih sudova, na kojima će zainteresovane sudije imati priliku da se detaljnije upoznaju sa svrhom projekta i da učestvuju u izradi upitnika. Po održavanju sva četiri okrugla stola, upitnik će biti korišćen za sprovođenje anonimne ankete među sudijama svih materija i svih sudskih instanci.

Prvi okrugli sto održan je 19. februara 2016. godine, u Apelacionom sudu u Beogradu.

Drugi okrugli sto – fokus grupa će biti održan u ponedeljak 7. marta 2016. godine u 14 časova u Apelacionom sudu u Novom Sadu, Sutjeska 3 Mala sala, V sprat.

Izvor: Vebsajt Društvo sudija Srbije, 02.03.2016.