Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

TERMINI PRAVOSUDNIH ISPITA U NOVOM SADU U FEBRUARSKOM ISPITNOM ROKU


Pravna baza Paragraf Lex

Polaganje pravosudnog ispita u februarskom ispitnom roku 2015. godine zakazano je za sledeće termine:

1. Pismeni deo

 (Plava sala na Skupštine grada Novog Sada, Žarka Zrenjanina br. 2):

 10. februara 2015. u 9 h - Krivično pravo;

 11. februara 2015. u 9 h - Građansko pravo.

2. Usmeni deo

 (Apelacioni sud u Novom Sadu, Sutjeska br. 3):

 I ODBOR:

 24. februara i 25. februara

II ODBOR:

 23. februara i 26. februara

Kandidati su dužni da sve predmete polažu u kontinuitetu, prema redosledu koji odredi sekretar ispitnih odbora. Svako napuštanje zgrade suda, bez javljanja sekretaru ispitnih odbora, biće tretirano kao odustanak od ispita.

Zbog ograničenog prostora i iz bezbednosnih razloga, broj mesta za osobe koje žele da slušaju pravosudni ispit je ograničen najviše 50 slušalaca u toku jednog dana. Osobe koje slušaju pravosudni ispit dužne su da svoje ponašanje upodobe značaju i prirodi ispita. Kultura ponašanja na pravosudnom ispitu podrazumeva, pre svega, poštovanje kandidata koji polažu ispit, odnosno uzdržavanje od ometanja ispitivanja (razgovor u prostoriji u kojoj se polaže ispit, izlazak iz prostorije u toku izlaganja kandidata i slično).

U zgradu suda može se ući do 18 časova, uz važeću ličnu kartu koja se predaje sudskom stražaru na ulazu. Posle 18 časova ulaz u sud će biti dozvoljen samo kandidatima koji tog dana polažu pravosudni ispit.

U prostorijama u kojima se polaže ispit nalaze se uređaji za detekciju signala mobilnih telefona i drugih bežičnih uređaja. U toku ispita mobilni telefoni moraju biti potpuno isključeni, a ne samo utišani.

Izvor: Vebsajt Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice, 02.02.2015.