Zastava Bosne i Hercegovine

UREDBA O USLOVIMA I NAČINU DODELE I KORIŠĆENJA SREDSTAVA ZA PODSTICANJE UNAPREĐENJA TURISTIČKOG PROMETA DOMAĆIH TURISTA NA TERITORIJI REPUBLIKE SRBIJE: Maksimalna vrednost vaučera povećana na 10.000 dinara


Ministarstvo turizma i omladine Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Vlada usvojila Uredbu o dodeli 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u našoj zemlji, kojom se maksimalna vrednost vaučera povećava sa 5.000 na 10.000 dinara.

Prijava građana za korišćenje vaučera počinje od 15. januara na šalterima Javnog preduzeća “Pošta Srbije” na teritoriji cele zemlje.

Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti, lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju, kao i zaposleni sa primanjima do limita koji je povećan na maksimalnih 80.000 dinara mesečno.

Takođe, prijavljivanje ugostitelja zainteresovanih da učestvuju u sistemu dodele vaučera omogućeno je preko sistema eTurista od 31. decembra, a prva lista ugostitelja biće objavljena na sajtu Ministarstva turizma i omladine 8. januara.

Krajnji rok za korišćenje vaučera je 20. novembar 2024. godine, navodi se u saopštenju.


Izvor: Vebsajt Vlade, 28.12.2023.
Naslov: Redakcija