Zastava Bosne i Hercegovine

PRAVILNIK O IZMENAMA PRAVILNIKA O REGISTRACIJI MOTORNIH I PRIKLJUČNIH VOZILA: Od 1. januara 2020. godine registarske tablice moraće da se menjaju samo ukoliko usled dotrajalosti ili oštećenja postanu neupotrebljive, kao i u slučajevima kada vozilo bude registrovano u drugom registarskom području, kad se izgube, ukradu ili budu uništene. Počinje izdavanje trajnih saobraćajnih dozvola


Registarske tablice neće se menjati nakon isteka roka od devet godina od dana izdavanja, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Shodno Pravilniku o izmenama Pravilnika o registraciji motornih i priključnih vozila("Sl. glasnik RS", br. 96/2019), koji je potpisao ministar, registarske tablice se neće menjati nakon pomenutog roka, kako je to do sada bilo propisano i što je trebalo da počne da se primenjuje od 01. januara 2020. godine.

Registarske tablice moraće da se menjaju samo ukoliko usled dotrajalosti ili oštećenja postanu neupotrebljive, kao i u slučajevima kada vozilo bude registrovano u drugom registarskom području, kad se izgube, ukradu ili budu uništene.

Inače, zamena registarskih tablica košta oko 4.000 dinara.

Od 1. januara 2020. godine se izdaju i saobraćajne dozvole sa neograničenim rokom važnosti, a vlasnici vozila kojima su dozvole izdate pre 1. januara 2020. godine, u kojima je upisan rok važnosti, nakon isteka tog roka mogu ih zameniti za nove saobraćajne dozvole koje su trajne.

- Preporučujemo vlasnicima vozila da, radi nesmetanog korišćenja vozila u inostranstvu, nakon isteka važnosti saobraćajne dozvole istu zamene - navode iz MUP-a.

Izvor: Vebsajt Blic, 01.01.2020.
Naslov: Redakcija