Zastava Bosne i Hercegovine

JAVNA RASPRAVA ZA PREDLOG PROGRAMA ZA POJEDNOSTAVLЈENJE ADMINISTRATIVNIH POSTUPAKA I REGULATIVE “E-PAPIR” ZA PERIOD 2022 - 2025. GODINE: Rasprava će trajati do 13. decembra 2022. godine


Republički sekretarijat za javne politike obaveštava zainteresovanu javnost da će javna rasprava o Predlogu programa za pojednostavlјenje administrativnih postupaka i regulative “e-PAPIR” za period 2022 - 2025. godine (u dalјem tekstu: Program) biti sprovedena do 13. decembra 2022. godine.

Programom se nastavlja proces pojednostavljivanja (optimizacija i ukidanje suvišnih administrativnih postupaka) i digitalizacija administrativnih postupaka, sa ciljem da se unapredi sigurnost, transparentnost rada organa javne vlasti i predvidivost poslovnog okruženja.

Sastavni deo Programa je i akcioni plan, koji sadrži preporuke za pojednostavlјenje administrativnih postupaka. Usvajanjem preporuka, nastavlja se proces reforme javne uprave, i dodatno proširuje i unapređuje sadržina Registra administrativnih postupaka.

Pozivamo sve zainteresovane da svoje komentare, predloge i sugestije za unapređenje Programa dostave na Portal “e-Konsultacije“.

Izvor: Vebsajt Republički sekretarijat za javne politike, 28.11.2022.
Naslov: Redakcija