Zastava Bosne i Hercegovine

UREDBA O IZMENAMA UREDBE O BLIŽIM USLOVIMA, KRITERIJUMIMA I ELEMENTIMA ZA PAUŠALNO OPOREZIVANJE OBVEZNIKA POREZA NA PRIHODE OD SAMOSTALNE DELATNOSTI: Propisano je umanjenje poreske osnovice novoosnovanim preduzetnicima paušalcima u godini registracije za 50%


Poreska uprava obaveštava preduzetnike paušalce da je Vlada Republike Srbije donela Uredbu o izmenama Uredbe o bližim uslovima, kriterijumima i elementima za paušalno oporezivanje obveznika poreza na prihode od samostalne delatnosti ("Sl. glasnik RS", br. 89/2023), koja će se primenjivati od 01.01.2024. godine.

Izmenom Uredbe propisano je umanjenje poreske osnovice novoosnovanim preduzetnicima paušalcima u godini registracije za 50%. Takođe je produžena primena ograničenja povećanja poreske osnovice preduzetnicima paušalcima od najviše 10% godišnje do kraja 2025. godine.

Napominju da se ograničenje od 10% rasta poreske obaveze neće primeniti u slučaju promene šifre delatnosti, opštine i/ili mesta registracije preduzetnika paušalca. Promenom opštine ne smatra se promena sedišta sa jedne na drugu opštinu na teritoriji istog grada.


Izvor: Vebsajt Poreske uprave, 01.11.2023.
Naslov: Redakcija