Zastava Bosne i Hercegovine

NARODNA SKUPŠTINA RS: Raspisani lokalni izbori


Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić potpisao je Odluku o raspisivanju izbora za odbornike skupština gradova i skupština opština u Republici Srbiji.

Raspisani su izbori za odbornike skupština gradova: Beograda, Vranja, Kragujevca, Kraljeva, Kruševca, Leskovca, Loznice, Novog Pazara, Pirota, Prokuplja, Smedereva i Šapca i skupština opština: Aleksandrovac, Babušnica, Batočina, Bela Palanka, Blace, Bogatić, Bojnik, Brus, Varvarin, Velika Plana, Veliko Gradište, Vladimirci, Vladičin Han, Vlasotince, Gadžin Han, Golubac, Despotovac, Dimitrovgrad, Doljevac, Žabari, Žagubica, Žitorađa, Knić, Koceljeva, Krupanj, Kuršumlija, Kučevo, Lajkovac, Lapovo, Lebane, Ljig, Ljubovija, Mali Zvornik, Malo Crniće, Medveđa, Merošina, Osečina, Paraćin, Petrovac na Mlavi, Požega, Priboj, Prijepolje, Ražanj, Rača, Rekovac, Sokobanja, Topola, Trgovište, Trstenik, Ćićevac, Ćuprija, Ub i Crna Trava za 17. decembar 2023. godine.

Orlić je pozvao sve građane i političke aktere da uzmu učešće na izborima.

“Pozivam sve građane i političke aktere da uzmu učešće na ovim izborima, da na njima svi zajedno kao društvo pokažemo pun demokratski kapacitet, da ga učinimo još snažnijim, damo sopstveni doprinos stabilnosti i da u nastupajućoj izbornoj kampanji govorimo o programima, njihovom političkom sadržaju, da uz sve međusobne razlike pokažemo da smo u stanju da to radimo na dostojanstven, pristojan način, da pokažemo svest da pitanje kako ljudi žive nije ni igra ni zabava, već je to težak posao koji zahteva maksimalnu ozbiljnost”, rekao je dr Orlić. On je naglasio da nema sumnju da će građani izabrati najbolje planove i programe, odnosno one koji znače dobru budućnost, rezultate na ponos svima i dalji napredak, a da će neprikosnovenu volju građana iskazanu na demokratskim izborima poštovati svi učesnici, zato što je volja naroda, kako je naglasio, svetinja.

Odluka o raspisivanju izbora stupa na snagu trenutkom objavljivanja u Službenom glasniku.


Izvor: Vebsajt Narodne skupštine, 01.11.2023.
Naslov: Redakcija