Zastava Bosne i Hercegovine

U PRIPREMI UREDBA O SUBVENCIONISANJU IZGRADNJE NOVIH HOTELA ILI PROŠIRENJU POSTOJEĆIH: Država će subvencionisati do 20% vrednosti investicije u hotele 3, 4. i 5. kategorije sa 3, 4 ili 5 zvezdica


U narednih nekoliko dana Vlada Republike Srbije doneće Uredbu o subvencionisanju izgradnje novih hotela ili proširenju postojećih, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

Mali je, obilazeći gradilište u Surčinu na kome su započeti pripremni radovi na izgradnji objekata i infrastrukture za specijalizovanu izložbu EXPO 2027, precizirao da će država subvencionisati do 20% vrednosti investicije u hotele 3, 4. i 5. kategorije sa 3, 4 ili 5 zvezdica.

- Želimo da stimulišemo vlasnike postojećih hotela da se proširuju ili da izgrađuju nove hotelske kapacitete, trebaće nam hiljade novih kreveta i soba u Beogradu i Srbiji kako bismo podmirili potrebe EXPO-a - rekao je Mali, a saopštilo je resorno Ministarstvo.

Prema njegovim rečima, u Surčinu "niče jedan potpuno novi grad".

- Sada smo na gradilištu na kome se gradi novi EXPO, Nacionalni fudbalski stadion i 1.500 novih stanova. Planski, ovde je pokriveno 247 hektara zemlje, a na 130 hektara teku pripremni radovi. Ovo su ogromni radovi, ogroman broj mašina i ljudi - rekao je Mali na gradilištu.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.


Izvor: Vebsajt eKapija, 31.10.2023.
Naslov: Redakcija