Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PLANIRANJE I OBLIKOVANJE NABAVKI ZA 2023. GODINU I IZMENE POSTOJEĆIH UGOVORA O JAVNIM NABAVKAMA: Paragraf organizuje vebinar 7. decembra 2022. godine


Kompanija Paragraf organizovaće, 7. decembra 2022. godine, vebinar na temu “Planiranje i oblikovanje nabavki za 2023. godinu i izmene postojećih ugovora o javnim nabavkama”.

Na vebinaru će biti prezentovana rešenja najčešćih pitanja u praksi kod planiranja, oblikovanja i sprovođenja postupaka (javnih) nabavki, kao i izvršenja zaključenih ugovora u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama - "Sl. glasnik RS", br. 91/2019, važećim podzakonskim aktima i stavovima nadležnih organa.

Organizuje se kao praktično, interaktivno predavanje, uz mogućnost postavljanja konkretnih pitanja polaznika prilikom prijavljivanja, kao i neposredno za vreme trajanja predavanja.

Predavanja se u pojedinim delovima kombinuju sa uporednim - praktičnim prikazima rada na novom Portalu javnih nabavki, uz objašnjenja najvažnijih obaveza i aktivnosti naručilaca i ponuđača u postupku javne nabavke.

Predavanja iz oblasti javnih nabavki su instruktivna, koncipirana prema potrebama učesnika u postupcima nabavki - naručilaca i privrednih subjekata - ponuđača, kombinovana sa praktičnim prikazima načina rada, tako da pružaju polaznicima upoznavanje sa aktuelnim praktičnim rešenjima u sprovođenju postupaka javnih nabavki.

Kontakt sa kompetentnim predavačima kroz mogućnost postavljanja pitanja pre i tokom predavanja, polaznicima obezbeđuje priliku da razreše sve nedoumice koje imaju u vezi sa temom vebinara, i saznaju koje su obaveze i mogućnosti u narednim postupcima javnih nabavki prema novim propisima.

Vebinar je namenjen pravnicima, ekonomistima i ostalima koji žele da se dodatno usavrše za obavljanje poslova javnih nabavki, odnosno zaposlenima na poslovima javnih nabavki i kod naručilaca i ugovaranja kod privrednih subjekata - ponuđača.

Svi učesnici imaju priliku da postave konkretna pitanja prilikom prijavljivanja, kao i tokom trajanja vebinara.

Teme vebinara:

PLANIRANJE JAVNIH I IZUZETIH NABAVKI ZA 2023. GODINU I OBJAVLJIVANJE NA PORTALU

  • Procena potrebnih finansijskih sredstava i usklađivanje sa iskazanim potrebama naručioca
  • Oblikovanje nabavki - definisanje predmeta, procenjena vrednost i partije
  • Opcije unošenja stavki plana javnih nabavki - Excel šablon i ručni unos
  • Kreiranje plana i objavljivanje odluke o donošenju plana

IZVRŠENJE I IZMENE UGOVORA O JAVNIM I IZUZETIM NABAVKAMA

  • Izvršenje ugovora u uslovima promena na tržištu - ograničenja i mogućnosti izmene
  • Dodatna dobra, usluge ili radovi i povećanje obima nabavke
  • Nepredviđene okolnosti i promena ugovorne strane
  • Izveštavanje o izmenama

STAVOVI NADLEŽNIH ORGANA

  • Praksa i mišljenja Kancelarije za javne nabavke, Republičke komisije i DRI

Predavači:

  • Branimir Blagojević - advokat, član radne grupe za izradu Nacrta ZJN
  • Dragana Đinđić - odgovorni urednik stručnih časopisa "Budžetski instruktor" i "Pravo u javnom sektoru".

Detaljne informacije o vebinaru (način prijave, informacije u vezi sa kotizacijom i ostale korisne informacije) možete saznati na stranici “Planiranje i oblikovanje nabavki za 2023. godinu i izmene postojećih ugovora o javnim nabavkama”.

Izvor: Redakcija Paragraf Lex, 01.11.2022.