Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

U PRIPREMI POTPUNA DIGITALIZACIJA JAVNE UPRAVE


Kancelarija za IT i eUpravu u narednom periodu će raditi na potpunoj digitalizaciji javne uprave.

- Naš fokus u narednom periodu će biti realizacija veoma važnih infrastrukturnih projekata koji će dovesti do bržeg razvoja eUprave u Srbiji a to su, završetak Državnog data centra u Kragujevcu, povezivanje lokalnih samouprava na jedinstvenu informacionu-komunikacionu mrežu eUprave i uspostavljanje ePisarnice i eArhive, kako bi se u potpunosti digitalizovao rad javne uprave - izjavio je Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu. - Tako bi se omogućili prijem, izrada i čuvanje elektronskih dokumenata. Od strateškog značaja je i završetak Centralnog registra stanovništva i izrada Metaregistra, jačanje informacione bezbednosti i obuka službenika za rad u digitalnom okruženju

Prema njegovim rečima Kancelarija će do 2022. godine nastojati da uspostavi novih 300 usluga eUprave ili mUprave, koje će redovno koristiti najmanje milion i po građana i privrednika, čime će se izbeći odlasci na šaltere i podnošenje papirne dokumentacije.

Ukidanje uplatnica i omogućavanje elektronskog plaćanja svih javnih usluga, dostava dokumenta u eSanduče i elektronska razmena faktura biće prioriteti Saveza za eUpravu u NALED-u u naredne dve godine, koji će se naći na stolu nove Vlade.

Izvor: Vebsajt Novosti, S. B., 29.09.2020.
Naslov: Redakcija