Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

LAKŠE I BRŽE PRAĆENJE TOKA PREDMETA U SVIM SUDOVIMA OPŠTE I POSEBNE NADLEŽNOSTI: Novo vizuelno rešenje je prilagođeno mobilnim uređajima i tabletima, te se dizajn upodobljava veličini ekrana uređaja sa kojeg se pristupa Toku predmeta na sajtu Portala sudova, a što do sada nije bio slučaj


Građani i advokati od nedavno preko mobilnih telefona i tableta mogu na lakši i brži način da prate tok svojih predmeta u svim sudovima opšte i posebne nadležnosti u Srbiji, pošto je Ministarstvo pravde prilagodilo tu mogućnost na takozvani "responsive dizajn".

Naime, novo vizuelno rešenje (nije u pitanju aplikacija) za praćenje toka predmeta je prilagođeno mobilnim uređajima i tabletima, tako što se dizajn upodobljava veličini ekrana uređaja sa kojeg se pristupa Toku predmeta na sajtu Portala sudova, a što do sada nije bio slučaj, rečeno je u Ministarstvu pravde.

Ministarstvo pravde je krajem avgusta pustilo u rad ovo novo vizuelno rešenje za praćenje toka predmeta u Vrhovnom kasacionom sudu, Upravnom sudu i apelacionom sudovima, dok je za praćenje toka predmeta u ostalim sudovima ova aplikacija puštena ranije.

Stari dizajn sajta za praćenje toka predmeta iz 2010. godine zamenjen je modernim i lepšim rešenjima koja više ne zahtevaju uveličavanje (širenje) ekrana, već mu se prilagođavaju, u zavisnosti od mobilnog uređaja sa kojeg se pristupa sajtu.

Izvor: Vebsajt Novosti, 30.09.2017.
Naslov: Redakcija