Zastava Bosne i Hercegovine

PRAVILNIK O SADRŽINI I NAČINU VOĐENJA REGISTARA KOJI SE ODNOSE NA TEHNIČKE PROPISE: Pravilnik stupa na snagu 3. septembra 2022. godine


26. avgusta 2022. godine objavljen je Pravilnik o sadržini i načinu vođenja registara koji se odnose na tehničke propise ("Sl. glasnik RS", br. 95/2022). Pravilnik stupa na snagu 3. septembra 2022. godine čime prestaje da važi stari Pravilnik o sadržini i načinu vođenja registara koji se odnose na tehničke propise ("Sl. glasnik RS", br. 33/2010).

Pravilnikom se bliže propisuje sadržina i način vođenja registara:

1) važećih tehničkih propisa;

2) imenovanih tela i ovlašćenih, odobrenih ili drugih tela kojima je državni organ odobrio sprovođenje određenih aktivnosti ocenjivanja usaglašenosti, prema zahtevima tehničkog propisa;

3) tehničkih propisa u pripremi;

4) priznatih inostranih isprava.

Registre kao javnu knjigu, u elektronskom obliku vodi Ministarstvo privrede. Podaci iz registara objavljuju se na internet stranici Ministarstva.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Vebsajt eKapija, 31.08.2022.
Naslov: Redakcija