Zastava Bosne i Hercegovine

POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O REBALANSU BUDŽETA AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE ZA 2022. GODINU: Budžet AP Vojvodine uvećan za gotovo 6 milijardi dinara


Nakon rebalansa, budžet AP Vojvodine uvećan je za gotovo 6 milijardi dinara, odnosno 7,6% u odnosu na početni budžet, koji je usvojen u decembru 2021. godine, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i dodao da će samo za investicione projekte biti izdvojeno 70% sredstava.

Kada je reč o ulaganjima u zdravstvo, predložena su sredstva u visini od 1,3 milijarde dinara za rekonstrukciju starog objekta Kamenice 1 u kompleksu Instituta u Sremskoj Kamenici, nabavku linearnog akceleratora za Institut za onkologiju i za nabavku opreme za zdravstvene ustanove u AP Vojvodini.

Dve velike investicije u vodoprivredi obezbediće tehničke mogućnosti za snabdevanje vodom poljoprivrednih površina u okviru dva sistema za navodnjavanje – Magistralni kanal K-1 Novi Kneževac i Jegrička na više od 20.000 ha, a za te namene, kako je navedeno, predviđeno je 1,13 milijardi dinara, kao i 143,4 miliona dinara za vodosnabdevanje u lokalnim samoupravama: Subotica, Bečej, Bačka Topola, Inđija, Senta i Novi Sad.

Takođe, Pokrajinska vlada finansiraće projektno – tehničku dokumentaciju za izgradnju fabrike vode u Petrovaradinu, koja je zajednički projekat Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada.

Prema rečima Igora Mirovića, "za višegodišnji projekat rekonstrukcije zgrade Narodnog pozorišta u Subotici obezbeđena su 274 miliona dinara kako bi i on konačno bio realizovan".

Kako se dodaje, rebalansom je predviđeno i 800 miliona dinara za održavanje saobraćajnica na teritoriji grada Novog Sada, kao i 170 miliona dinara za završetak rekonstrukcije lokalnog puta Stapar–Sivac.

Rebalansom su obuhvaćena i ulaganja u osnovne i srednje škole.

- Planiran je i nastavak tehničko-tehnološkog opremanja nove zgrade Radio-televizije Vojvodine, u vrednosti od 534 miliona dinara što će omogućiti potpuno preseljenje zaposlenih u objekat na Mišeluku u Sremskoj Kamenici.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Vebsajt eKapija, 31.08.2022.
Naslov: Redakcija