Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

PRAVILNIK O NAČINU OBAVLJANJA ORGANIZOVANOG PREVOZA DECE: Primena pojedinih odredaba odložena do 1. januara 2020. godine, kako bi prevoznici imali vremena da se za njih pripreme. Te odredbe predviđaju ispravne sigurnosne pojaseve na svim sedištima, tapacirana sedišta, žuti autobus, propisanu uniformu


Pravilnik o načinu obavljanja organizovanog prevoza dece ("Sl. glasnik RS", br. 52/2019) počeo je da se primenjuje od 1. septembra, a primena pojedinih odredaba biće odložena kako bi prevoznici imali vremena da se za njih pripreme, ali samo do 1. januara umesto do 1. marta 2020. godine kako je ranije bilo predloženo, rečeno je u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Na insistiranje potpredsednice Vlade i ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović, koja je odbila da potpiše Pravilnik kojim je bilo predloženo odlaganje za više od pola godine odredaba za poseban linijski prevoz i koje su važne za bezbednost dece, primena tih odredaba biće odložena samo do januara.

Te odredbe predviđaju, na primer, ispravne sigurnosne pojaseve na svim sedištima, tapacirana sedišta, žuti autobus, propisanu uniformu.

Pravilnik je, kažu u tom ministarstvu, donet u saradnji sa predstavnicima kabineta premijerke, MUP i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Izvor: Vebsajt Novosti, V. N., 27.08.2019.
Naslov: Redakcija