Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

JAVNI POZIV ZA PRIJAVLJIVANJE KANDIDATA ZA POPISIVAČE: Rok za prijavu 5. avgust 2022. godine, a zarada oko 60.000 dinara. Pravo da rade na popisu imaju svi punoletni građani Srbije, uključujući i studente, starosne penzionere, nezaposlena i zaposlena lica


Za rad na popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u svojstvu popisivača planirano je angažovanje 15.000 građana, a popisivači će ostvariti prosečnu zaradu od oko 60.000 dinara neto, saopštio je Republički zavod za statistiku (RZS).

Iz RZS podsećaju da pravo da rade na popisu imaju svi punoletni građani Srbije, uključujući i studente, starosne penzionere, nezaposlena i zaposlena lica.

Zainteresovani treba da popune i pošalju elektronsku prijavu dostupnu na linku portala popis2022.stat.gov.rs do 5. avgusta 2022. godine u 20.00 časova.

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova biće sproveden od 1. do 31. oktobra ove godine, a zajednički ga finansiraju EU i Vlada Srbije, podsetili su iz RZS.

Svi kandidati koji budu pozvani na obuku dužni su da početkom septembra, u zavisnosti od rasporeda, prisustvuju petodnevnoj instruktaži. Na kraju instruktaže kandidati rade finalni test i na osnovu broja bodova formira se konačna lista izabranih popisivača i oni se raspoređuju tako što im se dodeljuje teritorija na kojoj će popisivati. Svaki popisivač je u proseku zadužen za tri popisna kruga.

Tokom terenske realizacije popisa od 1. do 31. oktobra popisivači su dužni da na području popisnih krugova za koje su zaduženi, idući od vrata do vrata, prikupe podatke o svim jedinicama popisa (licima, domaćinstvima i stanovima), u skladu sa propisanom metodologijom i procedurama.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Vebsajt Biznis, 29.07.2022.
Naslov: Redakcija