Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

OCENA ISPRAVNOSTI TEHNIČKIH PONUDA ZA “GALENIKU” BIĆE PREDSTAVLJENA 2. AVGUSTA


Ministarstvo privrede Srbije najavilo je da će 02. avgusta biti predstavljen izveštaj o pristigloj dokumentaciji sva tri zainteresovana ponudjača za privatizaciju Galenike.

Ponudu su dostavile kompanije - Cadila Pharmaceuticals Limited iz Indije, EMS S.A. iz Brazila i Konzorcijum Frontier Pharma Limited iz Velike Britanije i LLC NPA Petrovax Pharm iz Rusije.

Finansijska ponuda ponudjača će biti otvorena kada bude zaključeno da je sva dokumentacija dostavljena u skladu sa pravilima postupka strateškog partnerstva.

Ponude za strateško partnerstvo će biti rangirane tako da će prednost imati onaj ponudjač koji ponudi zaposlenje za najveći broj radnika u Galenici.

Uzeće se u obzir i ponudjeni iznos dokapitalizacije te kompanije za 25 odsto kapitala i prihod Srbije prilikom prodaje kapitala Galenike nakon isteka strateškog partnerstva.

Konačnu rang listu usvaja Vlada Srbije i proglašava najpovoljnijeg ponudjača, a pregovori sa prvorangiranim traju najduže 90 dana.

Tender za izbor strateškog partnera za Galeniku koji će dokapitalizacijom steći vlasništvo od 25 odsto u Galenici, po ceni od najmanje sedam miliona evra, objavljen je 4. aprila.

Izvor: Beta, 01.08.2016.