Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

EPS SNABDEVANJE PRIPOJENO ELEKTROPRIVREDI SRBIJE: "EPS SNABDEVANJE" PRENOSI SVOJU CELOKUPNU IMOVINU I OBAVEZE NA EPS, KOJI KAO PRAVNI SLEDBENIK NASTAVLJA DA POSLUJE POD ISTIM IMENOM, PRETEżNOM DELATNOšćU I NEPROMENJENIM OSNOVIM KAPITALOM


Privredno društvo "EPS Snabdevanje" pripojeno je od 1. juna 2016. godine Javnom preduzeću "Elektroprivreda Srbije", u okviru procesa reorganizacije tog javnog preduzeća radi efikasnijeg i profitabilnijeg poslovanja.

Ova statusna promena nema uticaja na odnose sa kupcima električne energije, jer se sva prava i obaveze "EPS Snabdevanja" prenose na EPS, navodi se u saopštenju EPS-a.

Kupci će račune za električnu energiju moći da izmire na istim uplatnim mestima i na isti način, kao i do sada, precizirano je u saopštenju.

"Uz podršku Vlade Republike Srbije, "Elektroprivreda Srbije" nastavlja reorganizaciju za unapređenje poslovanja. Prioritet za EPS ostaje obezbeđenje nesmetane i kontinuirane proizvodnje električne energije i stabilno snabdevanje svih kupaca", rekao je v. d. direktora JP EPS, Milorad Grčić.

"EPS Snabdevanje" prenosi svoju celokupnu imovinu i obaveze na EPS, koji kao pravni sledbenik nastavlja da posluje pod istim imenom, pretežnom delatnošću i nepromenjenim osnovim kapitalom.

U prvoj fazi reorganizacije, EPS je 1. jula 2015. godine počeo da funkcioniše kao objedinjeni sistem u kojem su nekadašnjih 14 delova grupisani u tri celine za proizvodnju, distribuciju i snabdevanje električnom energijom.

Prestankom postojanja "EPS Snabdevanja" kao zasebnog privrednog društva, objedinjene su celine za proizvodnju i snabdevanje električnom energijom.

Poslovi distribucije upravljanja distributivnim sistemom i dalje su u nadležnosti privrednog društva Operator distributivnog sistema (ODS) "EPS Distribucija", čiji je osnivač JP EPS, navodi se u saopštenju.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 01.06.2016.
Naslov: Redakcija