Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODRŽANA SEDNICA KOORDINACIONE KOMISIJE ZA INSPEKCIJSKI NADZOR: Usvojena obavezujuća dokumenta po Zakonu o inspekcijskom nadzoru. Doneta Odluka o obrazovanju Radne grupe za koordinaciju republičkih inspekcija radi primene mera za suzbijanje širenja COVID-19


Državna sekretarka Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije Dragana Potpara predsedavala je sednici Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor, na kojoj je doneta Odluka o imenovanju rukovodilaca i zamenika rukovodilaca radnih grupa ove komisije.

Na sednici je razmotren Izveštaj inspekcija o realizaciji Akcionog plana za zapošljavanje službenih lica koja obavljaju poslove inspekcijskog nadzora i Uredba o razvrstavanju radnih mesta i merilima za opis radnih mesta državnih službenika.

Komisija je donela Odluku o obrazovanju Radne grupe za koordinaciju republičkih inspekcija radi primene mera za suzbijanje širenja COVID-19, a usvojen je i Izveštaj o radu Radne grupe.

Takođe, usvojena su i obavezujuća dokumenta po Zakonu o inspekcijskom nadzoru ("Sl. glasnik RS", br. 36/2015, 44/2018 - dr. zakon i 95/2018)i predstavljen hodogram aktivnosti u reformi inspekcija za period 2020-2022. godine, navodi se u saopštenju Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Izvor: Vebsajt Vlade, 30.03.2021.
Naslov: Redakcija