Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

USKORO JAVNA RASPRAVA O MEDIJSKOJ STRATEGIJI


Javna rasprava o medijskoj strategiji trebalo da počne za deset do 15 dana, najavio je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, istakavši da će ona biti organizovana u svim većim centrima u Srbiji.

Vukosavljević je naveo da se u strategiji, kao tipu dokumenta, ne govori o partikularnim rešenjima, već se stvaraju preduslovi i opredeljenja da se kroz eventualne izmene zakona ili donošenjem novih zakona, uredbi ili propisa, neke stvari regulišu.

Strategije izražavaju neko načelno opredeljenje društva, u ovom slučaju države, o tome kako da se u medijskoj sferi postupa, na osnovu kojih principa i putem kojih alata, objasnio je on.

Prema njegovim rečima, javna rasprava, koja će biti održana u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, biće prilika da se o svim rešenjima razgovara jasno, glasno i stručno.

Istovremeno, ministar je poručio da će država voditi računa o kulturnom nasleđu na Kosovu i Metohiji i da će pomoći očuvanju jezgra našeg identiteta.

On je podsetio na to da na teritoriji Kosmeta ima više od 1.300 crkava i manastira, i napomenuo da će država Srbija, pored kulturnog nasleđa, voditi računa i o savremenim stvaraocima na toj teritoriji.

Izvor: Vebsajt Vlade, 30.03.2018.
Naslov: Redakcija